Archiv

Položek v kategorii: 222

 

Kategorie
,
Počet komentářů: 0

Svatováclavský svátek pravidelně využíváme k pořádání modelářských akcí u vody. Letošní los padl na soutěžní sraz lodních modelářů v Písku. Tímto tedy zveme na 31. sraz MoNaKa v Písku k Šarlatskému rybníku, který vypukne ve čtvrtek 28. září v 10 hodin. Prvním bodem programu bude soutěž lodních maket bez stavebního hodnocení (F4A), ve 13 hodin na ní naváže závěrečná soutěž plachetnic Footy v Čechách 2023. Mimo soutěžního klání si po celý den můžete zajezdit mimo soutěžní tratě s čímkoli bez spalovacího motoru.

Kategorie
,
Počet komentářů: 0

Pro pravidelné návštěvníky našeho webu nejde o žádnou novou informaci, přesto se týden před akcí sluší zveřejnit plnohodnotnou pozvánku. Vězte, že jste se svými lodními modely vítáni v sobotu 26. srpna u jezírek vodoteče v Parku Přátelství v Praze 9-Proseku. Celkem tradiční letní akce bude mít poměrně tradiční program, a to ježdění s modely hasičských lodí, remorkérů pro Tug Towing a v neposlední řadě dojde na soutěž plachetnic Footy. Když si přinesete ponorku, též neuděláte chybu. Jezírka neoplývají přehnanou hloubkou ani velikostí, takže i případné hledání ztraceného modelu bude dílem okamžiku. Vezměte tedy své lodní modely, jen ty rychlé, které se na deseti metrech neotočí, nechte laskavě doma stejně jako ty se spalovacím motorem. Také si nezapomeňte vzít nějaké křesílko či stolek, den u vody bude dlouhý. Deštníkem/slunečníkem též nic nepokazíte.

Kategorie
,
Počet komentářů: 0

Požární rybník v Praze-Běchovicích se jako lokalita našich srazů u vody dobře uchytil, a proto i letošní noční jízdy plánujeme právě tam. Dnešní krátká pozvánka budiž připomenutím, že se sejdeme již tuto sobotu (5. srpna 2023) kolem 19. hodiny jak s osvětlenými modely lodí, tak něčím dobrým na gril. Nepřízně počasí se nemusíme bát, jelikož u vody je zastřešená pergola a pohodlné molo, díky kterému lze lodě pokládat na vodu suchou nohou.

Kategorie
,
Počet komentářů: 0

Jak zde bylo již na jiném místě avizováno, sraz lodních modelářů v Brně, ke kterému mělo dojít v 15 hodin v neděli 25. června v Holandské ulici, se přesouvá na biocentrum Chrlice, což je 5 minut chůze od Splavisek, kde jsme se před čtvrtstoletím scházeli. S ohledem na možné opalující se osoby sraz začne až v 18 hodin.

Kategorie
,
Počet komentářů: 1

Po roční odmlce jsme byli opět osloveni, abychom předvedli své lodní modely v Parku Přátelství na pražském Proseku u největšího jezírka v rámci akce Mikroklima 2023, což je prakticky vzato dětský den. Proto se koná ve čtvrtek 25. května. Vím, že pro pracující lid to není nejlepší den v týdnu, přesto věřím, že se několik pomocníků najde. A je jedno, zda na celý den, anebo jen na část. Samotná akce začíná v 9 hodin, avšak příjezd až k vodě za účelem vyložení modelů je možný zhruba do osmi.

Kategorie
,
Počet komentářů: 0

Dovoluji si vás pozvat na sraz u Rokytky. Bude nás čekat cca kilometrový výlet na pomalu proudící části řeky mezi mostem a Kyjským rybníkem. Při šířce plavební dráhy 3 až 4 metry a výskytu přirozených překážek je vhodná pro menší lodě. Pro zpestření bude doplněno dopravní značení.

Kategorie
,
Počet komentářů: 0

Jestli máte chuť si nezávazně zajezdit se svými lodními modely, přijďte v pondělí 8. května k Šarlatskému rybníku v Písku na náš jubilejní 30. sraz. Rádi vás u vody uvidíme. Stejně tak rádi přivítáme soutěživé tvory. Ti si mohou přispat a dorazit až po obědě. Pokud mají plachetnici třídy Footy. Pro jiné modely žádnou soutěž nechystáme. Abychom sraz ozvláštnili, svou píseckou premiéru si odbude legendární Velký Kačer. Bude stát jen v přístavišti, anebo vypluje na rybník? To záleží na vašich remorkérech. Dorazí i nějaký parní silák? To se necháme překvapit.

Kategorie
,
Počet komentářů: 1

Po patnácti letech se do Jablonce nad Nisou opět vrací vrcholná soutěž neplovoucích modelů lodí kategorie NAVIGA C. Jablonec je tradičním místem těchto setkání, protože to bude již počtvrté. Historicky první mistrovství světa NAVIGA C Jablonec hostil již v roce 1981.

Kategorie
,
Počet komentářů: 0

Jak jste si již jistě všimli, v sobotu 25. března se se svými lodními modely sejdeme v Praze u Stodůleckého rybníka poblíž stanice metra linky B Lužiny. Vodní plochu jistě nemusím představovat, pokud se přesto najde někdo, kdo zde ještě nebyl, nechť si do navigace svého vozu zadá ulici K Zahrádkám a zaparkuje v okolí stejnojmenné restaurace. Prakticky od ní vede průchod mezi domy přímo na místo činu. Vyjma modelů lodí se spalovacími motory můžete vzít cokoli, v případě plachetnic Footy si můžete zasoutěžit, rovněž pro vaše dítka připravil DDM Stodůlky soutěž elektromotorových lodí.

Kategorie
,
Počet komentářů: 0

V koronavirem ovlivněném roce 2020 jsme naposledy vyhlásili soutěžní seriál pro plachetnice Footy v Čechách. Šlo o pátý ročník, který provázela řada termínových změn podle toho, jak se situace vyvíjela. Jelikož byl výhled na rok 2021 v lednu obdobný, od pořádání seriálu jsme upustili a jen si užili několik jednotlivých soutěží. V roce 2022 jsme pokračovali ve stejném duchu a stále dostávali dotazy, jak to bude dál. Po naléhání několika málo jedinců nyní soutěžní seriál obnovujeme a těšíme se na hojnou účast.

Kategorie
,
Počet komentářů: 0

Vždy na konci modelářské sezóny je potřeba zavřít vodu. Proto bychom vás rádi tímto pozvali na letošní zavírání vody Klubu lodních modelářů z DDM Prahy 13 - Stodůlek. Akce se bude konat druhou listopadovou sobotu, 12. listopadu od 17 hodin. Doufáme, že tou dobou už bude dostatečná tma na to, aby vynikly všechny osvětlené modely. Můžete přinést jakýkoliv lodní model, který netvoří zbytečný hluk a je poháněn elektromotorem.

Kategorie
,
Počet komentářů: 0

Jelikož bylo před několika týdny v Písku osazeno molo, které splňuje podmínky pro soutěž lodních maket NS, byl by hřích toho na našem 29. srazu MoNaKa v Písku nevyužít. A tak přijměte pozvání a v neděli 25. září k Šarlatskému rybníku s nějakou maketou zavítejte. Klidně může být i jednoduchá, jelikož stavbu hodnotit nebudeme (F4A). Jezdit začneme v deset dopoledne. Na soutěž lodních maket plynule naváže soutěž plachetnic Footy.

Kategorie
,
Počet komentářů: 0

Tímto si dovoluji pozvat na druhé setkání příznivců lodních modelů z Brna a okolí, které proběhne v sobotu 24. září 2022 od 9:30 u jezírek v Holandské ulici v Brně (Spielberk Office Centre).

Kategorie
,
Počet komentářů: 0

Jestli jste příznivci modelů parníků s funkčními parními stroji, přijdete si v sobotu 10. září 2022 na své. Tedy za předpokladu, že v deset dopoledne zavítáte na Grado u Káraného, kde proběhne 19. ročník Parní Vyžlovky. Jestli jste ještě větší nadšenci a chcete se českých a slovenských parníkářů zeptat v klidu na cokoli, přijďte na kus řeči do nedalekých Říčních lázní Jizerka o den dříve kolem šesté večer.

Kategorie
,
Počet komentářů: 1

V sobotu 16. července 2022 se po delším čase sejdeme u jezírek vodoteče v Parku Přátelství v Praze 9-Proseku. Jak již nadpis napovídá, využijeme úzkých kanálů, které na místě jsou, osadíme je bójkami a dalšími překážkami a budeme zkoušet projet se svými remorkéry s tažnou či tlačnou vanou, popř. více vanami naráz. Abychom nejezdili jen s remorkéry, dostanou prostor také hasičské lodě s funkčním vodním dělem a plachetnice Footy, kterým nevelká jezírka rovněž vyhovují. Nepůjde o žádné velké soutěžení, spíše vzájemné porovnání dovedností a trénink na vrcholnější akce roku. Jestli si na sraz přinesete i jiný model, mějte na paměti, že pro rychlé modely místní vodní plochy vhodné nejsou, zato si celkem bezpečně můžete zajezdit s ponorkou.