Mistrovství ČR lodních maket NAVIGA C 2024 zavítalo do Turnova

Kategorie
,
Počet komentářů: 0
Mistrovství ČR lodních maket NAVIGA C 2024 zavítalo do Turnova

Po podzimním mistrovství světa lodních maket NAVIGA C se KLoM Admiral Jablonec nad Nisou pustil i do organizace letošního republikového mistrovství neplovoucích lodních maket. To probíhalo o víkendu 24. a 25. února v Muzeu Českého ráje v Turnově za účasti modelářů jak z České republiky, tak Polska a zastoupeno bylo i Slovensko.

Modelů zdaleka nebylo tolik jako na podzim, přesto soutěžní výstava přilákala několik set návštěvníků. Též modelářů, kteří nesoutěžili, se přišlo podívat poměrně dost. Únorový termín k podobné příležitosti docela láká, neboť soutěže u vody se ve větším měřítku rozbíhají až koncem dubna a osobní setkání nic nenahradí.

Hned u vstupu do sálu seděli junioři s Pavlem Dostálem a nabízeli příchozím prvotní informace, letáky, plakáty a různé propagační předměty. Přestože bylo v prvním sále několik desítek modelů, největší zájem byl o RC jachtu Pelorus Jiřího Biliny. Jednak se vymykala svou velikostí, a pak jde o civilní typ předlohy, kterým se "Céčkaři" běžně nevěnují.

Druhý, o něco menší sál, nebyl tolik na očích. Přesto ti, kteří do něj zavítali, nemohli litovat, jelikož o komentář k vystaveným modelům se staral Jaroslav Jína. O většině předloh umí poutavě vyprávět.

Mnou pořízené fotografie pocházejí ze sobotního odpoledne, kdy u všech modelů ještě nebyly vylepeny přidělené medaile. V případě zájmu je dohledáte ve výsledkové listině.

Výsledky:

Mistrovství ČR lodních maket NAVIGA C 2024

Další reportáže:

Turnovsko v akci: Unikátní dvoudenní výstava v muzeu  
KLoM Admiral: Jaké bylo Mistrovství ČR sekce "C" pro rok 2024


Fotogalerie

Fotogalerie  
Foto: ladous © 2024


Fotogalerie

Fotogalerie  
Foto: Jaroslav Jína © 2024


Fotogalerie

Fotogalerie  
Foto: Jan Čenkei © 2024


Pro MoNaKo ladous