28. sraz MoNaKa v Písku čeká na vaše modely

Kategorie
,
Počet komentářů: 2
28. sraz MoNaKa v Písku čeká na vaše modely

První letošní písecký sraz lodních modelářů proběhne v neděli 22. května znovu na břehu Šarlatského rybníku, a to jako nesoutěžní. Tímto jste srdečně zváni. Pokud se nejpozději tři dny před akcí ozvete na v článku uvedený e-mail, můžeme k vodě vzít nějaké bójky pro Tug Towing či plachetnice. Trojúhelník pro makety podle pravidel NAVIGA určitě stavět nebudeme. Začínáme jezdit v deset dopoledne a předpokládáme, že u vody setrváme v závislosti na počasí do pozdních odpoledních hodin.

Níže popsaná příjezdová cesta snad v den konání bude platit, jestli se ŘSD nezpozdí během opravy průtahu městem. Pro jedoucí od Prahy je řešení celkem snadné, a to sjet už k OBI a kolem Kauflandu se dostat na nadjezd k rybníku. Pro ty od Tábora bude nejschůdnější vzít to skrz město (Harantova, Zeyerova a Nádražní ulice) a od Č. Budějovic kousek před Pískem odbočit na Smrkovice a přijet k rybníku z druhé strany.

Kdy?
V neděli 22. května 2022 od 10:00 h

Kde?
Šarlatský rybník (Šarlák) v Písku
GPS: 49°17'55.437"N, 14°8'54.956"E
Mapa

Zázemí
Město Písek nám poskytne louku a Blatenská ryba spol. s r. o. bezplatně poskytne potřebnou část vodní plochy. Děkujeme. Zdroj pro nabíjení z 220 V není zajištěn. 12V zdroj bude k dispozici pouze po předchozí domluvě.

Pro jaké lodní modely je setkání určeno?
Vítán bude každý, kdo přinese nějaký lodní model - ideálně funkční. Na vodu smí každý stroj, který při svém provozu nevytváří přílišný hluk a nepotřebuje methanol, benzín apod. paliva. Takže vezměte své plachetnice, rychlostní či pomalejší lodě s elektromotorem a parníky s parním strojem. Jen lodě se spalovacím motorem nechte ležet doma! Děkujeme.

Základní pravidla

  • Zodpovědnost za případné škody: Akce není pojištěna, proto za způsobené škody na zdraví a majetku zodpovídá každý sám.
  • Prostor pro modeláře: Pomocí vytyčovací pásky bude vyhrazen prostor, do kterého budou mít přístup pouze modeláři s modely a vybavením. Nezapomeňte si přinést nějaké pohodlné křesílko! Stolů a stanů máme zpravidla dostatek.
  • Jízda s modelem na hladině: Není organizována, proto se předpokládá vzájemná ohleduplnost a dodržování těchto jednoduchých pravidel chování modelů a modelářů. Vzhledem ke skutečnosti, že část vodní plochy se využívá k rybolovu, tak bude pomocí několika bójek naznačena linie, kterou nesmí model za žádných okolností překonat! I tak bude k dispozici značná plocha. Agresivní a bezohlední modeláři budou napomenuti, případně vykázáni!
  • Pořádek: Každý modelář musí při svém odchodu uklidit okolí svého stanoviště. Koš na odpadky bude připraven.

 

Kontakty
Hlavní pořadatel: MoNaKo
e-mail: wwwmonako@seznam.cz
Mobil: +420 725 499 229 Ladislav Douša (ladous)
Mobil: +420 606 166 135 Bohumil Bubeník - jen v den konání

Rybník leží poblíž hlavního tahu od Prahy na České Budějovice, parkovat lze cca 100 metrů od vodní plochy na parkovišti u sídliště, nicméně pokud dlouhodobě neprší, lze sjet strání k vodě. Vlastní místo je na všech mapách označeno křížkem. Komu se nechce přijet s lodí, může se dostavit jen jako divák - autobusové i vlakové nádraží se nacházejí poblíž.

Příjezd od Prahy, Plzně a Strakonic
Po příjezdu do Písku pokračujte podle dopravního značení směrem na České Budějovice. Až přejedete řeku Otavu a podjedete jeden silniční a jeden železniční nadjezd, zvolte další sjezd a na kruhovém objezdu se vydejte na nadjezd (z něj uvidíte vodní plochu napravo). Na jeho konci přijedete k oválnému kruhovému objezdu, ze kterého sjedete druhým výjezdem, budete se držet na hlavní, dokud neuvidíte vodní plochu.

Příjezd od Českých Budějovic
Minete odbočku na Tábor a na dalším sjezdu za cedulí se začátkem města odbočíte. Vodní plochu uvidíte po své pravé ruce. Na oválném kruhovém objezdu odbočte hned na prvním výjezdu doprava a držte se na hlavní směrem z města. Rybník uvidíte po pravé ruce.

Příjezd od Tábora (Brna...)
Až přijedete do Písku, projeďte první dva kruhové objezdy rovně směrem na České Budějovice. Jakmile minete po levé ruce hypermarket Albert a po pravé Penny, odbočte vpravo směrem na Prahu. Další popis je stejný jako při jízdě od Českých Budějovic (viz výše).

Za MoNaKo srdečně zve ladous
Na začátek článku

Komentáře

Aktuálně to vypadá tak, že s…

Aktuálně to vypadá tak, že s příjezdem od Prahy nebude problém, zato ve směru od Českých Budějovic je sjezd uzavřen. Nejlépe bude, když kousek před Pískem odbočíte na Smrkovice a přijedete k rybníku z druhé strany.

V sobotu by měla uzavírka…

V sobotu by měla uzavírka skončit, tudíž přijedete popaměti. Jen na cestě z Prahy počítejte s občasným kyvadlovým provozem mezi Milínem a Miroticemi.