Letní Prosek 2023 přivítá plachetnice i remorkéry

Kategorie
,
Počet komentářů: 0
Letní Prosek 2023 přivítá plachetnice i remorkéry

Pro pravidelné návštěvníky našeho webu nejde o žádnou novou informaci, přesto se týden před akcí sluší zveřejnit plnohodnotnou pozvánku. Vězte, že jste se svými lodními modely vítáni v sobotu 26. srpna u jezírek vodoteče v Parku Přátelství v Praze 9-Proseku. Tradiční letní akce bude mít poměrně tradiční program, a to ježdění s modely hasičských lodí, remorkérů pro Tug Towing a v neposlední řadě dojde na soutěž plachetnic Footy. Když si přinesete ponorku, též neuděláte chybu. Jezírka neoplývají přehnanou hloubkou ani velikostí, takže i případné hledání ztraceného modelu bude dílem okamžiku. Vezměte tedy své lodní modely, jen ty rychlé, které se na deseti metrech neotočí, nechte laskavě doma stejně jako ty se spalovacím motorem. Také si nezapomeňte vzít nějaké křesílko či stolek, den u vody bude dlouhý. Deštníkem/slunečníkem též nic nepokazíte.

Příznivce Tug Towingu čeká legendární Velký Kačer a možnost postavit si libovolnou trať. Tu postavíme společnými silami, přičemž začneme kolem deváté ráno. K dispozici bude cca 15 bójek a 20 metrů odpadních trubek. Jakmile se trať postaví, bude volně k použití. V případě zájmu může dojít i na malou soutěž, a to jak v Tug Towingu, tak s hasičskými loděmi. Nějaká věcná cena se určitě najde. 

V komentářích pod článkem uvítám info o tom, s čím přijedete.

Harmonogram 
10:00 h hasičské lodě 
11:00 h Tug Towing Workshop 
14:00 h plachetnice Footy - Přihláška + seznam přihlášených

Kde se sejdeme? 
Jezírka v Parku Přátelství (mezi stanicemi Prosek a Střížkov metra C) v Praze 
Mapa a GPS: 50°7’23.599″N, 14°29’41.132″E (50.123222N, 14.494759E)

Sejdeme se u vyznačených jezírek:

Parkování 
Nejsnáze zaparkujete v Jablonecké ulici, odkud je to k jezírkům několik desítek metrů. Aby to nebylo jednoduché, už  i zde je smíšená fialová zóna P9-0115. Naštěstí v sobotu je cena celkem přijatelných 5 Kč/hodinu. Zaplatit můžete jednak přes web/aplikaci v mobilu, nebo můžete na místě využít parkovací automat (po levé straně v zatáčce za přechodem v místě, kde už se parkuje jen po pravé straně).

Prostředí 
Nedaleko jezírek je restaurace, kde můžeme zahnat hlad.

Jménem MoNaKa zve ladous 
+420 725 499 229 Na začátek článku