Oslavte konec války na jubilejním 30. srazu MoNaKa v Písku

Kategorie
,
Počet komentářů: 0
Oslavte konec války na jubilejním 30. srazu MoNaKa v Písku

Jestli máte chuť si nezávazně zajezdit se svými lodními modely, přijďte v pondělí 8. května k Šarlatskému rybníku v Písku na náš jubilejní 30. sraz. Rádi vás u vody uvidíme. Stejně tak rádi přivítáme soutěživé tvory. Ti si mohou přispat a dorazit až po obědě. Pokud mají plachetnici třídy Footy. Pro jiné modely žádnou soutěž nechystáme. Abychom sraz ozvláštnili, svou píseckou premiéru si odbude legendární Velký Kačer. Bude stát jen v přístavišti, anebo vypluje na rybník? To záleží na vašich remorkérech. Dorazí i nějaký parní silák? To se necháme překvapit.

Kdy? 
V pondělí 8. května 2023 od 10:00 h (sraz) a od 13:00 h (soutěž) 

Kde? 
Šarlatský rybník (Šarlák) v Písku 
GPS: 49°17'55.437"N, 14°8'54.956"E 
Mapa

Přihláška 
Hodláte-li se do soutěže plachetnic Footy zapojit, do neděle 7. května 2023 vyplňte přihlášku. Děkujeme.

Zázemí 
Město Písek nám poskytne louku a Blatenská ryba spol. s r. o. bezplatně poskytne potřebnou část vodní plochy. Děkujeme. Zdroj pro nabíjení z 220 V není zajištěn. 12V zdroj bude k dispozici pouze po předchozí domluvě.

Pro jaké lodní modely je setkání určeno? 
Vítán bude každý, kdo přinese nějaký lodní model - ideálně funkční. Na vodu smí každý stroj, který při svém provozu nevytváří přílišný hluk a nepotřebuje methanol, benzín apod. paliva. Takže vezměte své plachetnice, rychlostní či pomalejší lodě s elektromotorem a parníky s parním strojem. Jen lodě se spalovacím motorem nechte ležet doma! Děkujeme.

Základní pravidla

  • Odpovědnost za případné škody: Akce není pojištěna, proto za způsobené škody na zdraví a majetku zodpovídá každý sám.
  • Prostor pro modeláře: Pomocí vytyčovací pásky bude vyhrazen prostor, do kterého budou mít přístup pouze modeláři s modely a vybavením. Nezapomeňte si přinést nějaké pohodlné křesílko! Stolů a stanů máme zpravidla dostatek.
  • Jízda s modelem na hladině: Není organizována, proto se předpokládá vzájemná ohleduplnost a dodržování těchto jednoduchých pravidel chování modelů a modelářů. Vzhledem ke skutečnosti, že část vodní plochy se využívá k rybolovu, tak bude pomocí několika bójek naznačena linie, kterou nesmí model za žádných okolností překonat! I tak bude k dispozici značná plocha. Agresivní a bezohlední modeláři budou napomenuti, případně vykázáni!
  • Pořádek: Každý modelář musí při svém odchodu uklidit okolí svého stanoviště. Koš na odpadky bude připraven.

Kontakty 
Hlavní pořadatel: MoNaKo 
e-mail: wwwmonako@seznam.cz 
Mobil: +420 725 499 229 Ladislav Douša (ladous) 
Mobil: +420 606 166 135 Bohumil Bubeník - jen v den konání

Rybník leží poblíž hlavního tahu od Prahy na České Budějovice, parkovat lze cca 100 metrů od vodní plochy na parkovišti u sídliště, popř. v ulici Za Šarlákem u prodejny stavebnin. Důrazně žádáme, abyste nesjížděli autem na louku k vodě. Vlastní místo srazu je na všech mapách označeno křížkem. Komu se nechce přijet s lodí, může se dostavit jen jako divák - autobusové i vlakové nádraží se nacházejí poblíž.

Příjezd od Prahy, Plzně a Strakonic 
Po příjezdu do Písku pokračujte podle dopravního značení směrem na České Budějovice. Až přejedete řeku Otavu a podjedete jeden silniční a jeden železniční nadjezd, zvolte další sjezd a na kruhovém objezdu se vydejte na nadjezd (z něj uvidíte vodní plochu napravo). Na jeho konci přijedete k oválnému kruhovému objezdu, ze kterého sjedete druhým výjezdem, budete se držet na hlavní, dokud neuvidíte vodní plochu.

Příjezd od Českých Budějovic 
Minete odbočku na Tábor a na dalším sjezdu za cedulí se začátkem města odbočíte. Na oválném kruhovém objezdu odbočte hned na prvním výjezdu doprava a držte se na hlavní směrem z města. Rybník uvidíte po pravé ruce.

Příjezd od Tábora (Brna...) 
Až přijedete do Písku, projeďte první dva kruhové objezdy rovně směrem na České Budějovice. Jakmile minete po levé ruce hypermarket Albert a po pravé Penny, odbočte vpravo směrem na Prahu. Další popis je stejný jako při jízdě od Českých Budějovic (viz výše).

Za MoNaKo srdečně zve ladous 
Na začátek článku