Zajezděte si na Proseku! Hledáme posily na Mikroklima 2023

Kategorie
,
Počet komentářů: 1
Zajezděte si na Proseku! Hledáme posily na Mikroklima 2023

Po roční odmlce jsme byli opět osloveni, abychom předvedli své lodní modely v Parku Přátelství na pražském Proseku u největšího jezírka v rámci akce Mikroklima 2023, což je prakticky vzato dětský den. Proto se koná ve čtvrtek 25. května. Vím, že pro pracující lid to není nejlepší den v týdnu, přesto věřím, že se několik pomocníků najde. A je jedno, zda na celý den, anebo jen na část. Samotná akce začíná v 9 hodin, avšak příjezd až k vodě za účelem vyložení modelů je možný zhruba do osmi.

Nezdá se to, ale hodina do začátku uteče hodně rychle, jelikož budeme opět stavět nějaké překážky do vody, ať jízda po vodě není tolik nudná. Kromě modelů, které vystavíme jen na stole a budeme s nimi podle možností jezdit jen sami, bude fajn, když každý přinese i nějaký model s nějakým tím šrámem, který se nebude bát půjčit dětem. 

Jelikož Mikroklima 2023 končí v šest večer, jde o devět hodin u vody. Pokud vydržíte sami jezdit celý den, smekám. Osobně to mám tak, že dám k dispozici dva Springery a jen tu a tam vyměním akumulátory za nabité. Ať si děti jezdí. Sám si zajezdím třeba jen půl hodinky s Footynou.

Pokud bude příhodná předpověď počasí, přivezu Velkého Kačera. I kdyby tam měl jen kotvit a dělat kulisu, půjde o významnou změnu oproti minulým ročníkům. Tak přijďte.

Kromě vodní plochy na nás čekají nějaké stoly a lavice, stan 6 x 3 metry či elektrická zásuvka pro nabíjení (rozdvojky si raději vezměte vlastní). Křesílka pro pohodlnější sezení u vody si vezměte svoje.

Za celou expozici lodních modelů dostaneme 3000 Kč. Částka bude rovným dílem rozdělena mezi ty, kteří s modely setrvají od začátku do konce. K jídlu budou špekáčky, ohniště bude kousek od našeho stanu. Minule jsme dostali i nějaké koláče či poukázky na kávu, tak se nechme překvapit, čím nás Městská část Praha 9 pohostí tentokrát.

Abych klady něčím vyvážil, musím připomenout, že v okolí jsou fialové zóny s taxou 30 Kč za hodinu. S parkováním tedy může být potíž. Pořadatelé nám zdarma vyhradí dvě až tři místa, takže kdo své věci unesete, klidně přijeďte metrem. Bude to jistější.

Abych měl lepší představu, kolik se nás u vody s modely sejde, rovnou pište, s čím přijdete a od kolika do kolika můžete na místě být. Největší nápor bývá ráno mezi devátou a jedenáctou, kdy chodí celé školní třídy, a pak zase až odpoledne, kdy děti po návratu ze školy vytáhnou prarodiče.

Zatím jsme tam s Dejvem a Vojtou Kuchtou samotní. Uvítáme další pomocníky, ať se prostřídáme v půjčování a hlídání vystavených modelů.

Můžete se hlásit přímo pod článek, popř. na e-mail: wwwmonako@seznam.cz 
V den konání v případě potřeby využijte mobil: +420 725 499 229

Předem děkuji.

Za MoNaKo ladous

Kde se sejdeme?

Mapa  
GPS: 50°7'16.705"N, 14°29'48.250"E  
50.121307N, 14.496736E

Komentáře

Dnes se mi nahlásili Pepa…

Dnes se mi nahlásili Pepa Darvaš, parníkář Mirek Beneš a Jaromír Synek. Začíná to vypadat, že vodu i stan zaplníme hravě.