Pohár modelů hasičských lodí

Položek v kategorii: 17

 

,
Počet komentářů: 0

Jak jsem již před časem uvedl, Pohár modelů hasičských lodí 2015 skončil soutěží v Písku. A s ním i veškeré mé snažení o pořádání tohoto seriálu. Po několika letech je nutné si připustit, že se účast ani forma nevyvíjí zamýšleným směrem a je na čase přestat. Slovy klasika by se chtělo dodat, že v nejlepším, ale to bychom si něco nalhávali. Uběhlé dva ročníky nelze při porovnání s těmi předešlými označit za nejlepší.

,
Počet komentářů: 0

V sobotu 1. srpna hostil park Přátelství v Praze na Proseku hned dvě soutěže a mimoto volné jízdy lodních modelů. Díky přítomnosti vleku Polymorf mohlo dojít i k jízdám Tug Towingu, byť mimo soutěž. V čem se naopak soutěžit dalo, byl Pohár modelů hasičských lodí 2015, jehož třetí soutěž přilákala 6 zájemců. Není to mnoho, ovšem oproti posledním soutěžím je to úspěch. Na ni navazující Springer Cup si zvolilo 5 lodních modelářů. Kdyby jednomu neselhala před vlastní soutěžní jízdou technika, mohlo jich být 6, což by byl historický rekord.

,
Počet komentářů: 0

Další ročník Poháru modelů hasičských lodí odstartoval o něco později, než bývá zvykem, a to až v půlce června ve Vodním parku Čabárna u Kladna. První soutěž přilákala 4 soutěžící, čímž po úvodních letech hojné účasti pokračuje loňské opadnutí zájmu. Stejný počet soutěžících přilákala druhá soutěž v Nové Vsi v sobotu 25. července a konečně 6 soutěžících se utkalo první srpnovou sobotu v Praze na Proseku. Soutěž v Lánech, kolébce této soutěžní kategorie, 5. září hostila pouhé 3 soutěžní modely. A poslední soutěž 3. října v Písku také. Celkem se letos zapojilo 8 soutěžících.

,
Počet komentářů: 0

Tři ročníky Poháru modelů hasičských lodí (dále jen PMHL) máme zdárně za sebou. Následující řádky příznivce modelů hasičských lodí s funkčními vodními děly seznámí s tím, co se chystá na letošek. Soutěžní pravidla zůstávají stejná. Čekají nás soutěže na tradičních místech a přibude i jedna lokalita nová. Vlastně dvě. Jelikož do první soutěže zbývá ještě několik měsíců, vhodný model stihne postavit i nováček.

,
Počet komentářů: 0

Ačkoli výsledky Poháru modelů hasičských lodí 2014 byly vydávány průběžně a tu a tam se objevila fotka z akce, neuškodí jejich zopakování v uceleném článku. Celkem se konalo 5 soutěží: v neděli 11. května v Praze na Lužinách, v neděli 8. června na Čabárně u Kladna, v sobotu 21. června v Písku, v neděli 29. června v Plzni a v neděli 7. září v Lánech.

,
Počet komentářů: 0

Pohár modelů hasičských lodí 2014 měl o něco slabší účast, než jsme předpokládali. Níže naleznete výsledky první soutěže, jež se konala v neděli 11. května v Praze na Lužinách, druhé soutěže z 8. června na Čabárně u Kladna, třetí soutěže v sobotu 21. června v Písku, čtvrté soutěže v neděli 29. června v Plzni, páté soutěže ze 7. září v Lánech a celkové výsledky soutěžního seriálu pro rok 2014. Zdeněk Synek, celkový vítěz, byl obdarován laminátovým trupem a na další z trojice nejlepších čekala modelářská elektronika z produkce DSYS. Vítězové jednotlivých soutěží byli odměňováni drobnějšími cenami dle možností pořadatelů.

,
Počet komentářů: 6

V sobotu 7. září 2013 na koupališti v Letkově proběhly soutěž lodních maket a poslední soutěž Poháru modelů hasičských lodí 2013. O zázemí se postarali členové KLoM Plzeň-Letkov, na členy KLoM Písek zůstalo jen pár maličkostí kolem organizace PMHL 2013.

,
Počet komentářů: 2

V neděli 1. září 2013 uspořádali lodní modeláři z MK Lány a okolí tradiční soutěž Lánská louže 2013. Ta je vypisována pro mnoho kategorií. Jelikož lánští modeláři dali podnět ke vzniku Poháru modelů hasičských lodí 2013, konalo se jeho páté kolo právě na Židovském rybníce v Lánech.

,
Počet komentářů: 7

V sobotu 3. srpna 2013 se na Fialáku v Příbrami uskutečnil tradiční modelářský sraz příznivců Tug Towingu. I letos byl doplněný o soutěž Poháru modelů hasičských lodí 2013, která byla již čtvrtou v pořadí. Oproti minulým ročníkům došlo ke zkrácení o jeden den, a tak příprava soutěžních tratí vypukla až během sobotního dopoledne. Vše nasvědčovalo tomu, že nás čeká další tropický den.

,
Počet komentářů: 0

Níže naleznete výsledky jednotlivých soutěží Poháru modelů hasičských lodí 2013, nad kterým převzal záštitu 1. náměstek starosty Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezka prof. Ing. Václav Liška, CSc. Budou doplňovány tak, jak to časové možnosti dovolí. Na závěr soutěžního seriálu zde bude vyhlášen též celkový vítěz.

,
Počet komentářů: 5

Rok se s rokem sešel, takže je mou milou povinností seznámit návštěvníky MoNaKa s Pohárem modelů hasičských lodí 2013, nad kterým převzal záštitu 1. náměstek starosty Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezka prof. Ing. Václav Liška, CSc. Jak již název napovídá, jedná se o soutěžní příležitost pro všechny, kteří svůj model vybavili funkčním vodním dělem. V roce 2012 proběhl pilotní ročník, kdy jsme testovali jak vlastní pořadatelské možnosti, tak zájem lodních modelářů o tuto kratochvíli. Jelikož byly ohlasy pozitivní, naleznete v tomto článku přehled letošních soutěží a odkaz na soutěžní pravidla, u kterých proběhlo několik změn.

,
Počet komentářů: 0

Před měsícem, tedy 9. září 2012 proběhlo ve Velkém Přítočně poslední kolo 1. ročníku Poháru modelů hasičských lodí, když o týden předtím se soutěžící utkali při Lánské louži 2012. Je tedy nejvyšší čas toto klání zhodnotit. O prvních třech kolech, tj. na Lužinách, v Písku a Příbrami, byly vyčerpávající informace na stránkách MoNaKa zveřejněny a bylo by nadbytečné je opakovat. Stejné platí o pátém kole ve Velkém Přítočně. Snad jen zmíním příznivou odezvu lodních modelářů k zabezpečení organizace a doprovodného občerstvení v srpnu v Příbrami. Hozenou rukavici zvedli organizátoři posledního kola ve Velkém Přítočně, kde ve spolupráci s vedením obce a místním Klubem vojenské techniky Velké Přítočno připravili soutěžícím pravý vojenský guláš z polní kuchyně a nechybělo ani nápojové osvěžení. Záštitu nad celou soutěží převzal 1. náměstek starosty Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezka prof. Ing. Václav Liška, CSc., který také v Přítočně předal ocenění.

,
Počet komentářů: 0

Lodní modeláři z Kladna a okolí již rok využívají molo na rybníce v centru obce Velké Přítočno. Po několika nesoutěžních vystoupeních v rámci Dne obce a dalších akcí modeláři z LMK 215 Kladno pořádali v neděli 9. 9. 2012 první soutěž lodních modelů.

,
Počet komentářů: 0

Skoro se nechce věřit tomu, že v Lánech, kolébce soutěžní kategorie hasičských modelů, došlo již ke 4. ročníku Lánské louže. Ta letošní, která se konala v neděli 2. září 2012, byla něčím jiná - poprvé se zde konala seriálová soutěž Poháru modelů hasičských lodí 2012. Přiznejme si, že nebýt MK Lány a okolí, bylo by soutěžní vyžití lodních modelářů na našem území o něco chudší.

,
Počet komentářů: 2

K letním dnům patří radovánky u vody stejně jako lesní požáry. Co si však počít, pokud chytne tanker? Tušíte správně, nejlepší bude povolat hasičské lodě. Alespoň takto přistoupili pořadatelé z LMK Příbram 323 k plánování soutěžních překážek 3. soutěže Poháru modelů hasičských lodí 2012, jež se uskutečnila v sobotu 18. srpna 2012 na Fialáku v Příbrami.