Tug Towing

Položek v kategorii: 37

 

Kategorie
,
Počet komentářů: 2

Pravidelně ráno během snídaně nahlížím do doručených e-mailů, abych se podíval, zda mi během spánku něco důležitého neuniklo. Zpravidla je to samá slevová nabídka, ovšem občas i kolem půlnoci ve schránce přistane něco zajímavého. Nejinak tomu bylo dnes, kdy dorazil námět na tento kratičký článek.

Kategorie
,
Počet komentářů: 2

Tug Towing v podání Klubu NAMOLO! se vžil do povědomí mnoha modelářů, z nichž nejvíce se o něm dozvědělo přes server MoNaKo, kde TT našel své útočiště. Poslední soutěží, která se konala v Braníku 11. září 2010, se tak završilo pět soutěžních let této modelářské kategorie, která zaznamenala pod hlavičkou Klubu NAMOLO! i na našem území značný vývoj.

Kategorie
,
Počet komentářů: 4

Úpravy vleku pro těžký tug towing, kterého důvěrně přezdíváme „Velký Kačer“, jsme plánovali už dlouho. Vlek nebyl příliš využíván pro svoji obtížnou přepravitelnost, obrovské rozměry a také nic moc vzhled. To se mělo začít měnit letos o prázdninách. Před prázdninama jsme s RomanemT vlek převezli k nám na zahradu, kde se až do včerejšího dne rozložený vlek válel u živého plotu.

Kategorie
,
Počet komentářů: 0

OBSAH
1. Úvod
2. Postřehy ze školení rozhodčích
3. Občanské sdružení Klub NAMOLO! o.s.
4. Výsledky
5. Na závěr

Kategorie
,
Počet komentářů: 0

OBSAH
1. Úvod
2. Stavba tratě pro Branický soudek
3. Občerstvení na Branickém soudku
4. Plánky tratí
5. Změna časového plánu

Kategorie
,
Počet komentářů: 4

Když kolegy modeláře kapitány napadlo uspořádat přátelské, neformální a nesoutěžní setkání v tug towingu, zdál se to být dobrý nápad. Vlastní realizace projektu ukázala, že nápad to byl víc než dobrý V polovině letošních prázdnin se několik kapitánů sešlo na dvoudenním Tug Towing Work shopu, aby si vyzkoušeli nové překážky, svoje rozestavěné remorkéry a nebo si prostě jen potrénovali. Organizátoři připravili tématický program setkání, který se všem opravdu líbil. Nic neponechali náhodě a celé setkání podpořili pečeným selátkem, pivečkem a příznivím počasím. Lidi - co víc si přát

Kategorie
,
Počet komentářů: 3

OBSAH
1. Úvod
2. Registrace remorkérů
3. Tug Towing Workshop 2010
4. O Branický soudek - vyvrcholení TT sezóny a TTC2010
5. Rekonstrukce vybavení pro TT

Kategorie
,
Počet komentářů: 0

Vážení příznivci tug towingu, kapitáni! Závěrečnou soutěží letošního Tug Towing Cup 2010 bude již popáté O Branický soudek. Vrátíme se do místa, kde tug towing vlastně začínal, kde jsme dělali první tahací experimenty, kde se stavěly první překážky, vyráběly první bóje. Opět na vás bude čekat prostředí, které prověří vaše schopnosti po všech stránkách. Voda vám poteče doslova a do písmene do bot, protože molo, odkud budete kormidlovat svoje remorkéry, se houpe a občas i potápí. Odpoledne vám možná bude svítit slunce přímo do očí, což je nepříjemné, protože prakticky odjinud, než z mola, se kormidlovat nedá, kde se navíc budete mačkat s rozhodčími a ostatními kapitány, kteří zrovna poplují. Nervy s přibývajícím časem budou pracovat, protože časový limit k proplutí tratě bude kratší a páčkový běs číhá před každou překážkou.
Zkrátka Braník bude zase tak trochu extrém se vším všudy, kde není prostor na chyby. Odehraje se během jednoho jediného dne a opět se bude rozhodovat až do samého konce, kde vítěz bere všechno. A až to bude za námi, tak chvilku posedíme na zahradě (bude-li počasí přát) a trochu oslavíme a zavzpomínáme na těch uplynulých pět let tug towingu u nás. A pozor! Budou slavnostně vyhlášeny i výsledky Tug Towing Cup 2010 a předány poháry pro vítězné týmy!
Výsledky tohoto soutěžního setkání lodních modelářů v Tug Towingu, pořádané neoficiálním klubem lodních modelářů, Klubem NAMOLO! se započítavají do Tug Towing Cup 2010.

Kategorie
LMR
,
Počet komentářů: 0

Tug Towing Cup 2010 je z větší části za námi, ale už se poohlížíme po tom, co v dalším ročníku udělat jinak a lépe. A přesně k tomu poslouží nesoutěžní setkání Tug Towing Workshop v Příbrami, kde bude dost času pro zkoušení a laborování modelů, ale i prvků soutěžních tratí.

Kategorie
ja
,
Počet komentářů: 5

Mám za sebou další fanouškovskou účast na velmi příjemném, i když komorně laděném setkání nadšenců, na dalším ročníku Olomócké vany. Dvoudení klání se tradičně uskutečnilo v prostředí, které je příjemnou změnou oproti rybníkům v Protivanově nebo Panistávce. K bezchybnému průběhu přispělo nejenom parádní počasí, ale i možnost občerstvení v nedaleké nově zrekonstruované restauraci. Ale to malinko odbíhám.

Kategorie
,
Počet komentářů: 0

Základní doporučení pro stavbu tratí. Doporučené rozměry a časové limity. Stavební prvky tratí.

Kategorie
,
Počet komentářů: 7

Pátý ročník soutěžního setkání lodních modelářů "Víkend s tug towingem", byl opět uspořádán kousek od Pelhřimova. Nejeli jsme se podívat na místní krematorium, ale do ATC Panistávka v Žirovnici. Zmrzli a zmokli jsme tam už loni, při čtvrtém ročníku, ale jak říká RomanT, "Tady je krásně, i když prší". Krásně tam opravdu je. Ideální vodní plocha, chráněná lesem, písčité břehy a dno, žádné řasy. Co víc si přát? Aby když přijedeme do Panistávky, bylo normální počasí.

Kategorie
,
Počet komentářů: 33

A je to v ****. Řekl jsem si, když Přema na DF zrušil Olomouckou vanu. Ale skupinka
nadšenců, se nedala zahanbit a prakticky čerstvě vykovanou horkou jehlou se podařilo
ušít záskok - Protivanov. Keba s Nexem se sebrali a jeli domluvit přímo se správcem kempu v Protivanově
naši další soutěž Tug towingu. Vše klapalo jak bylo předpokládáno. Avšak nechval dne před večerem, co se nestalo! Po návratu
z Májové regaty jsem začal mít strach podruhé. RomanT se v poslední den regaty zranil a ohrozil tím celou soutěž (nechci Ti to Romane dávat za příčinu, ty za to nemůžeš, osud tak chtěl). Avšak i takový karambol není překážkou - ten
den večer čtu DF a najednou "kvák" - zpráva od Nexe po Skypu: "Nex: nazdar, tak mam nejnovejsi info a jestli to umis, dej se na modleni" , popravdě mě tím nejdřív vyděsil.

Kategorie
,
Počet komentářů: 2

Vážení příznivci tug towingu, kapitáni! Třetí soutěží letošního Tug Towing Cup 2010 je již popáté Víkend s Tug Towingem. Celý TT cirkus se opět vypraví do Žirovnice, kde jsme byli loni sice tak trochu vytopeni, ale na druhý pokus to musí vyjít. Místní podmínky pro pořádání tug towingu jsou ideální, tak přeci se nenecháme odradit pár kapkami deště.
Výsledky tohoto soutěžního setkání lodních modelářů v Tug Towingu, pořádané neoficiálním klubem lodních modelářů, Klubem NAMOLO! se započítavají do Tug Towing Cup 2010.

Kategorie
Nex
,
Počet komentářů: 4

Člověk zapne televizi a tam na něj, někde z Tichomoří, vyskočí ministři z nějakého ostrova, kteří si zvykají na zasedání pod hladinou moře, protože se bojí zatopení ostrova, které bude mít na svědomí globální oteplování. Soused kolem projede v zaručeně ekologickém voze s NiXX (zdravíme doly v Sudbury) a je šťastný, že k tomuto nešvaru nepřispívá. Politici se nám předhánějí v nabídkách, který ví nejlépe kam zašít peníze, o které nás odrbou a obyčejný člověk se podívá z okna na hromady sněhu a takňák si z hloubi srdce jadrně zanadává. Člověk se prostě globálně oteplí maximálně při ometání toho bílého svinstva z auta, aby ho dovezlo do jeho milované práce, když už nemůže samým blahem dospat. To je ten náš zemský ráj to napohled. Ještě, že je konec února a v našich srdcích se z malinkého skomírajícího plamínku pomalu rozhořívá pořádná vatra. Začíná Tug Towing Cup 2010, svým prvním soutěžním setkáním v Mostě.