Vaše modely

Položek v kategorii: 12

 

Kategorie
,
Počet komentářů: 6

Co může dělat důchodce v zimě? Postaví si lodičku! Ta zdrobnělina je namístě, protože celková délka je 28 cm. Připomenul jsem si mladá léta a protože se mi vždy líbily remorkéry, tak jsem projel internet a volba padla na tento polský remorkér v měřítku asi 1:60.

Kategorie
,
Počet komentářů: 6

Artur je na českých diskuzích často skloňovaným plavidlem. Třebaže se řadu let původní stavebnice nedá sehnat v kamenných ani internetových obchodech, tu a tam se objeví nějaký bazarový exemplář. Cena však závratně stoupá a navíc zájemců je vždy více, než dokáže pokrýt nabídka. A tak se světem i díky MoNaKu šíří plány této legendární stavebnice. Kam až doputovaly a kde všude nějaký Artur brázdí vodu, sice nezjistíme. Jisté však je, že se MoNaKu se slovy díků ozval Patrick z Holandska, který si jednoho Artura postavil.

Pro MoNaKo ladous

Kategorie
,
Počet komentářů: 4

Parní modely jsou v dnešní přetechnizované době, kdy častěji řešíme, zda model osadit střídavým či stejnosměrným elektromotorem, stále královskou disciplínou lodního modelářství, kterou společně obdivujeme, ale málokdo se rozhodne, že si pořídí loděnici s parními stroji. Dnes se podíváme na tvorbu jednoho zahraničního odvážlivce, kterým je Alexander Čimo. Přestože bývá k vidění v Brně na Splaviskách, jeho domovem je okolí Bratislavy. Podívejme se krátce na jeho tři parníčky.

Kategorie
,
Počet komentářů: 0

Chcete představit svůj model ostatním modelářům? Nezáleží na tom, zda se jedná o špičkovou maketu a nebo jednoduchý model pro radost. Nezáleží na tom, zda se jedná o model lodě, auta, letadla a nebo třeba diorama. Nezáleží na tom zda je model již dokončený a nebo rozestavěný. Zkrátka můžete představit jakýkoliv vlastní model.

Text a fotografie stačí poslat na adresu: wwwmonako@seznam.cz.

Kategorie
,
Počet komentářů: 0

Remorkér Monako I. je jednoduchý model určený pro lehký Tug Towing. Jedná se o volnou konstrukci podle skutečné předlohy remorkéru Al Khubar. Model se vyznačuje jednoduchou, levnou a variabilní stavbou, bez zvláštních nároků na vybavení a materiály. Přitom je zachována jeho plná funkčnost a umožňuje zájemcům o Tug Towing jednoduchý start v této disciplíně.

Kategorie
,
Počet komentářů: 0

Dobrý den,
posílám Vám fotky svého modelu. Jedná se loď, o které jsem před už docela dlouhou dobou psal článek - Americká loď Enterprise z roku 1799. Stavěl jsem ji ze stavebnice španělské firmy Constructo. Měřítko je 1:51, délka 78cm, výška 70cm, šířka 24,5cm. Stavba zabrala asi rok. Trup je vyroben klasicky plaňkováním na žebra, plachty jsou ručně ušity z plátna, úvazy lanoví jsou vyrobeny bez kapky lepidla k zajištění..
Petr Kostka
kostkapetr@gmail.com

Obrázková galerie modelu

Kategorie
,
Počet komentářů: 0

Posílám pár fotek říčního dělového člunu. Jedná se o první stavbu. Délka je 87 cm. Člun je těsně před dokončením a bude ovládán soupravou MC-10.

Doufám, že se fotky budou líbit.
Mějte se.
Bekino
bekino@seznam.cz

Obrázková galerie modelu

Kategorie
,
Počet komentářů: 0

Posílám Vám ukázku svých modelařských pokusu makety těžkého křižníku lodí Nachi v měřítku 1:100 podlem plánu stáhnutých z MoNaKo a německého lehkého křižníku Norimberk v měřítku 1:150 podle polských podkladu.
S pozdravem Marian Szotek
marian.szotek@seznam.cz

Obrázková galerie modelu

Kategorie
,
Počet komentářů: 1

Posílám pár fotek ze stavby mojí minonosky třídy Admirable. Je to takový můj první pokus o lodní model takže zpracování není úplně v pořádku. Jako předloha posloužila papírová vystřihovánka na stránkách Digitalnavy. Měřítko bylo upraveno na 1:125 jinak všechny plány jsem si kreslil sám. Jako pro strojního projektanta to byla brnkačka.

Kategorie
,
Počet komentářů: 4

Zdravím všechny modeláře.
Posílám vám pár snímků U 47 z podzimu. V současné době je dokončena včetně detailů. Řízena soupravou MC-10 jsou všechna kormidla a jak se chová na vodě posuďte sami.
Jiří Lichý
lichy@centrum.cz

Obrázková galerie modelu

Kategorie
,
Počet komentářů: 0

Zdravím všechny modeláře.
Protože jsem jako mladý rybíz ve svých asi patnácti a méně letech aktivně působil v KLM Admiral v Jablonci nad Nisou, byl jsem v té době svědkem počátku soutěže Modrá stuha Jablonecké přehrady, ale pak jsem toho nechal - trochu jiné zájmy - zabral na mě článek (čtený asi 50x) o stavbě papíráku Monako I.

Takže jsem se 14.12.2006 vrhnul na jeho stavbu s tím, že si pořídím hračku na blízkej rybník (Na koupadly x U vodotoku, Praha 4 Lhotka) u mého bydliště. Navíc - takovej Tug Towing, se kterým jste přišli, to je něco pro mne. A ještě k tomu působíte na Vltavě v Braníku..... no to už nemá chybu!! Takže nyní jsem se po 30ti letech vrátil i k lodnímu modelářství! No to je bomba.

Stavba je ve stadiu, jak je uvedeno na fotkách, předpokládám, že bych v březnu mohl přijít do Braníka mezi vás trochu se pochlubit a skamarádit.....

Karel Barták
bkk@centrum.cz

Obrázková galerie modelu

Kategorie
,
Počet komentářů: 3

Zdravím všechny modeláře.
Posílám vám pár fotografií modelu lodi James Watt, kterou jsem před měsícem dokončil. Jedná se o model z roku 1845 v měřítku 1:120 a je postaven z vystřihovánky nakladatelství Albatros, vydané v roce 1989. Autorem vystřihovánky je Ladislav Badalec.

Josef Drapák
Josef.Drapak@seznam.cz

Obrázková galerie modelu